Sorteer op

De biologen, medici en scheikundigen van Manaus-Aquarium hebben nieuwe werkzame stoffen gevonden en samenstellingen ontwikkeld voor de behandeling van vaak optredende siervisziekten. In samenwerking met siervisimporteurs en sierviskwekers werden de nieuwe medicamenten van Manaus-Aquarium vóór marktinvoering door professionele viskwekerijen beoordeeld.

Actueel is het nieuwe medicijn BILOCIL®sensitive voor bijzonder gevoelige vissen zoals L-nummers (Harnasmeervallen, Loricariidae) en Pantsermeervallen (Corydoras) sinds November 2011 verkrijgbaar.

Na meerdere jaren van ontwikkeling zijn de medicijnen CYPRICIL tegen worminfecties bij koudwatervissen (Koikarpers, Goudvissoorten) en OCTOCIL tegen darmflagellaten sinds Juli 2011 in de verkoop.

In November 2010 is BILOCIL van Manaus-Aquarium, met een unieke samenstelling tegen huid- en kieuwwormen in de handel gekomen.

Voor het preparaat BILOCIL en BILOCIL sensitive is patent aangevraagd.

Een van de werkzame stoffen van BILOCIL is nieuw bij het gebruik bij vissen en komt uit de veterinaire behandeling van infecties van Trematoden bij o.a. schapen en koeien.

BILOCIL  heeft door zijn samenstelling ook een aantoonbare, reducerende werking op darmflagellaten bij de wormbehandeling van vissen.

Liefhebbers van discusvissen en levendbarende tandkarpers (Poeciliinae, hiertoe behoren de zwaarddrager, platy, guppy en blackmolly), kunnen hun vissen in korte tijd van wormen bevrijden.

Professionals gebruiken BILOCIL tegen huid- en kieuwwormen in de siervissengroothandel bij siervisimporten en bij de discuskweek en discushouderij.

BILOCIL wordt door Discuskweker Stendker GmbH & Co KG te Warendorf, Duitsland, en door de gerenommeerde Discuskweker Weissflog AG uit Zwitserland aanbevolen.

 

eSHa heeft 50 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van:

  • Geneesmiddelen voor siervissen.
  • Supplementen voor tropische vissen.
  • Middelen tegen algen en slakken.
  • Producten voor groei en gezondheid van planten.
  • Teststrips voor het bepalen van waterkwaliteit.

en het produceren van  de bekende producten zoals eSHa 2000® (tegen schimmels, vinrot & de behandeling van bacteriële infectieziekten), PROTALON 707® (de Anti Algen behandeling) en de met een prijs bekroonde Aqua Quick Test watertesttrips (eerste en originele 6 in 1 teststrip). Met eSHa ligt de nadruk altijd op gebruiksgemak en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

© 2020 - 2024 aquariumbenodigdheden | sitemap | rss