Sorteer op

Als decoratie in uw aquarium kunt u ook diverse houtsoorten toevoegen. De layout mag u helemaal zelf bepalen. Wij bieden u een zeer ruim assortiment wortels welke voor het aquarium geschikt zijn. Hierbij kunt u denken aan kienhout (slagtanden), mopani hout, tropisch wortelhout, spiderwood, talawahout enz. Voor uw latere aquariumbewoners zou het echter fijn zijn wanneer u een paar schuilplaatsen creëert waar de dieren zich kunnen terugtrekken. Grotere houtstukken a.u.b. VOOR het inleggen van de bodemgrond plaatsen zodat deze later niet wegglijden. Houdt u er ook rekening mee dat u met hout op een natuurlijk ogende manier de aanwezige technische apparaten kunt verbergen (filteraanvoer, verwarming, CO2 reactor, enz). Veel houten wortels hebben een drijvend vermogen. Dit kunt u vooraf in een grote emmer controleren. Wanneer uw wortel dit vermogen heeft bindt u hem met een nylon draad aan een steen vast. Na circa 4 weken kunt u de draad dan voorzichtig verwijderen. Normaliter kunnen we stellen hoe zwaarder het hout is hoe sneller hij zal zinken, echter hierop kunnen we nooit garantie geven, sommige stukken hebben namelijk maanden nodig om verzadigd te raken. Bij kleinere stukken is het licht koken van het hout een manier om dit proces te versnellen. 

Aquariumbenodigdheden heeft tevens een ruim assortiment kienhout welke reeds ingewaterd zijn en daardoor (vrijwel) direct zinken, tevens zijn deze reeds ontsmet in een zoutbad waardoor deze bacterievrij zijn en het water minder zullen verkleuren.

Aangezien we hier over natuurproducten praten is elk stuk anders van vorm, wij adviseren u dan ook bij het bestellen in uw winkelwagentje bij het afrekenen aan te geven wat voor vorm uw voorkeur heeft. Wij zullen onze best doen om voor u naar onze inziens het meest ideale stuk welke wij beschikbaar hebben aan u toe te sturen echter kunnen wij hierbij niks garanderen. Erop lettende dat alle producten uniek zijn worden deze producten aangemerkt als speciaal vervaardigd en worden bij online bestellingen uitgesloten van het retourrecht.

© 2020 - 2024 aquariumbenodigdheden | sitemap | rss