per pagina
Sorteer op
    1 - 40 van 107 resultaten
  • 1
  • 2
  • 3

Zodra uw planten het juiste licht ontvangen beginnen ze met de fotosynthese. Hierbij verbinden ze kooldioxide (CO2) met water tot voeding (suiker) waarbij zuurstof (O2) als afvalproduct vrijkomt. CO2 dient de planten als primair voedingsmiddel. Overige meststoffen, zoals Strijker aquarium deze in het assortiment heeft kunt u, zoals bij menselijke voeding met de vitamines en mineralen vergelijken, zonder welke wij niet kunnen overleven - ook wanneer wij vetten, koolhydraten en eiwit (overeenkomend met de CO2 voor planten) tot ons nemen.

CO2 is altijd in geringe hoeveelheden, door het uitademen van de vissen, planten ('s nachts), ongewervelden en bacteriën, in het aquariumwater aanwezig.

Hoeveel CO2 bevat uw aquariumwater?

Deze tabel laat zien hoeveel CO2 in uw aquariumwater is opgelost en hoeveel CO2 voor uw planten optimaal is. Voor het gebruik van de tabel heeft u de pH waarde en de hoogte van de carbonaathardheid (KH) van uw aquariumwater nodig. De beide waarden geven een CO2 gehalte dat u heel eenvoudig kunt aflezen. Wanneer, bijvoorbeeld, uw pH waarde 7,4 is en de KH 6 °dKH, heeft u 7 mg/l CO2 in het water. De meeste waterplanten hebben echter een wat hoger CO2 gehalte nodig om krachtig en gezond te kunnen groeien namelijk tussen 14 en 23 mg/l. Bijzonder gevoelige soorten zelfs 23 tot 36 mg/l. Met behulp van een CO2 bemestingsinstallatie kunt u het CO2 gehalte in het water verhogen en zo tegelijkertijd de perfecte pH waarde voor uw vissen creëren.

Wanneer u de pH-waarde en de carbonaathardheid van uw aquariumwater weet kunt u in de weergegeven tabel aflezen hoeveel CO2 er in uw aquarium aanwezig is. Het groene bereik in de tabel laat zien wat het optimale CO2 gehalte, voor een krachtige plantengroei of het juiste CO2 gehalte voor gevoelige planten, is. U ziet nu dat het CO2 gehalte van uw water niet voldoet en u het CO2 gehalte dient te verhogen om een perfecte plantengroei te kunnen garanderen. Aquariumbenodigdheden biedt u van verschillende merken een praktische CO2-pH Permanenttest aan, die voortdurend het CO2 gehalte in uw aquariumwater laat zien. Zo kunt u op elk moment snel en eenvoudig aflezen hoeveel CO2 er in het water aanwezig is.

Voor het verhogen van het CO2 gehalte vindt u bij aquariumbenodigdheden diverse bemestingsinstallaties. U kunt kiezen tussen bio CO2-installaties ( Bio ), die middels een suikergistingssysteem op biologische wijze CO2 produceren en installaties die een drukgasfles met CO2 ( Wegwerpsysteem of Hervulbaar systeem) bevatten.

Bio CO2 installaties zijn prijsbewust en ideaal voor kleinere aquaria. Ze produceren circa 40 dagen lang CO2 en moeten dan opnieuw gevuld en geactiveerd worden.

BioCO2 systemen

BioCO2-installaties produceren de plantenvoedingsstof kooldioxide (CO2) door een biologisch proces waarbij (eenvoudig geformuleerd) gist met suiker reageert. De componenten kunnen worden vernieuwd na circa 40 dagen.

De betaalbare introductie in CO2 bemesting, de Basis bioCO2 set met uitbreidbare diffuser voor 50-160 liter

Bij CO2 bemestingsinstallaties met drukgasflessen kunt u kiezen uit wegwerpflessen, en hervulbare flessen.

Zo functioneert een CO2-bemestingsinstallatie

Bij CO2 bemestingsinstallaties met drukgasflessen kunt u kiezen uit wegwerpflessen en hervulbare flessen.

Het CO2 bevindt zich in de voorraadfles die altijd rechtop moet staan daar CO2 onder druk vloeibaar wordt. Om het CO2 goed gedoseerd in het aquarium te krijgen schroeft u de drukregelaar op de voorraadfles. Hij vermindert de flesdruk zover dat u met een klein draaiwiel de CO2 toevoer op de bel nauwkeurig kunt instellen. Het CO2 gaat van de drukregelaar via een vaste CO2 slang naar een bellenteller die tevens soms zelfs tevens als terugslagventiel dient. In de bellenteller bevindt zich water waardoor de CO2 bellen kunnen opstijgen en zichtbaar worden. Nu kunt u middels het draaiwiel aan de drukregelaar het gewenste aantal bellen instellen. Het ingebouwde terugslagventiel voorkomt dat het water terugstroomt in de drukregelaar en de voorraadfles. Van de drukregelaar voert de CO2 slang de kooldioxide in het aquarium waar het zo snel en gelijkmatig in het water dient op te lossen. Daarvoor zijn er diverse diffusers beschikbaar, afhankelijk van de afmeting van uw aquarium. In de diffuser komt het CO2 in contact met het aquariumwater en lost op. Een Permanente test laat zien hoeveel CO2 in het water is opgelost en of die hoeveelheid juist is.

CO2-bemestingsinstallatie met wegwerpflessenAquariumplanten met co2

Deze installaties bevatten de plantenvoedingsstof kooldioxide (CO2) in een drukgasfles die u eenvoudigweg kunt vervangen wanneer deze leeg is.

 

CO2-bemestingsinstallatie met hervulbare flessen

Deze installaties bevatten de plantenvoedingsstof kooldioxide (CO2) in een drukgasfles die u eenvoudigweg opnieuw kunt laten vullen.

 

Laat de pH waarde aan uw CO2-installatie over

Zodra u CO2 in uw aquariumwater leidt wordt een deel van het kooldioxide in het water omgezet in koolzuur. Hoe meer koolzuur zich in het bevindt hoe meer de pH waarde van het water daalt. Dit effect kunt u gebruiken en met de CO2 niet alleen uw planten voeren maar tevens de pH waarde zo beïnvloeden als u dat zelf wilt. Veel vissoorten geven de voorkeur aan licht zurig water (pH waarde van minder dan 7). Op het pH controleapparaat kunt u de gewenste pH waarde instellen waarna die dan automatisch in stand gehouden wordt.

U kunt de volledige CO2-toevoer en pH waarde ook aan de ph controller overlaten. Wanneer u hem activeert vraagt het pH controleapparaat naar de carbonaathardheid van het water, die u met een KH Test binnen enkele seconden kunt bepalen. Dan weet het apparaat hoeveel pH stabiliserende mineralen zich in het water bevinden en kiest automatisch de daarbij passende pH waarde en regelt de CO2 toevoer precies zo dat de planten perfect groeien en de pH waarde dag en nacht stabiel blijft.

 

© 2020 - 2024 aquariumbenodigdheden | sitemap | rss