Sorteer op

Jaren 1950 – Revolutie in de aquaristiek

_____

In 1951 registreerde de natuurwetenschapper dr. Ulrich Baensch het bedrijf Tropenhaus (later Tetra) in Hannover. Twee jaar later richtte hij het BioMin-laboratorium op, waar hij zijn producten kon testen en doorontwikkelen. In deze tijd bracht hij vele innovaties op de markt en vroeg hij meerdere patenten aan.

Jaren 1960 – Opbouw van het merkTeramin aquasafe kopen

_____

In 1962 werd het hoofdkantoor van het bedrijf met ongeveer twintig medewerkers verplaatst naar Melle en omgedoopt tot Tetra Kraft Werke. In die tijd had dr. Baensch al vijftien patenten voor productieprocessen en twintig handelsmerken geregistreerd. Het bedrijf publiceerde ook zijn eerste aquariumtijdschrift, Die Wasserfloh-Post.

Jaren 1970 – Globalisering

_____

In het begin van de jaren zeventig werd de productie uitgebreid naar de nieuwe locatie in Offelten. Tetra telde toen ongeveer 420 medewerkers. In die tijd vond ook de eerste Tetra-expeditie naar het Amazonegebied plaats. Het bedrijf werd in 1974 verkocht aan het Amerikaanse concern Warner-Lambert en zette daarmee de eerste stap naar globalisering.

Jaren 1980 – Verovering van vijvers

_____

In deze tijd werden tuinvijvers steeds populairder en komt Tetra met Tetra Pond op de markt, zijn eerste complete productassortiment in het vijversegment bestaande uit voer, verzorgingsproducten en techniek. De innovatieve Pond Sticks blijven op het vijveroppervlak drijven, zodat u de vissen ongestoord kunt zien eten.

Tetra online kopenJaren 1990 – Tijden van verandering

_____

Tetra opende vestigingen in het Amerikaanse Blacksburg (VA) en Morris Plains (NJ). Opslag en distributie werden onder één dak gebracht in het logistieke centrum van Tetra in Melle. Ook werd het Tetra-aquarium in Zoo Osnabrück geopend.

Jaren 2000 – Ontwikkeling van het merk

_____

In 2005 werd het bedrijf overgenomen door het Amerikaanse consumentengoederenconcern Spectrum Brands. De locatie in Melle werd uitgebreid om onderdak te bieden aan de afvul- en verpakkingsafdelingen die vanuit Offelten terug naar Melle verhuisden. Het merk 8in1 werd ook op de locatie in Melle ondergebracht.

Heden – Nieuwe merken, nieuwe markten

_____

In de afgelopen jaren werd kwaliteitsborging volgens IFS Food (International Featured Standard) ingevoerd en het ontwerp van het merk wereldwijd opnieuw gelanceerd. Inmiddels hebben we een unieke verscheidenheid aan patenten op producten, technologieën en productieprocessen op onze naam staan.

© 2020 - 2024 aquariumbenodigdheden | sitemap | rss