Dankzij ons uitgebreid machinepark kunnen wij alle al onze constructies en bewerkingen in eigen beheer uitvoeren. Mede mogelijk door onze innovatieve machines die afgestemd zijn voor deze verfijnde bewerkingen.

Lichtkap op maat maken

Enkele jaren geleden hebben we een machine op maat laten bouwen met een lengte van 7 meter. De bedoeling van de bouw hiervan was om waterbestendige PVC lichtkappen te bouwen voor bovenop aquaria.

 

De machine werkt vol automatisch, de operator geeft de maatvoering (lengte x breedte van de lichtkap) in de computer, deze gaat vervolgens de maatvoeringen omzetten naar zaagsneden. Op de machine worden geëxtrudeerde PVC profielen gelegd die vervolgens vacuüm worden getrokken. De zaag gaat dan in actie en gaat een mooie 45° - 45° graden hoek zagen aan beide kanten. Uiteindelijk kan het profiel dan dicht geklapt worden als een rechthoekig kader.

Lichtkap maatwerk kopen

Bovenop het aquarium kunnen optioneel Dibond afdekplaten met een PVC vingergat voorzien worden. Deze zijn licht van gewicht en zeewater bestendig, de afdekplaten worden steeds zodanig gemaakt dat ze in verschillende delen worden gemaakt (+/- 50 cm breed). Een verlichting armatuur (LED) kan ook makkelijk in de lichtkap gemonteerd worden.

Belangrijk om te weten:

- In de lichtkap worden standaard 2 kabelgaten (links en rechts) in de achterkant voorzien (bekabeling, slangen,...) deze zijn 40 mm in diameter.

- De lichtkap is een opzet principe dwz dat de kap een rand heeft van 3 cm die vervolgens het aquarium overlapt, hiermee kan u de waterstand en versteviging strippen wegwerken.

 

Uitvoering & kleur

 

U kan kiezen tussen een open lichtkap aan de bovenzijde of een gesloten lichtkap met afdekplaten. Hieronder kan u de 5 verschillende kleuren vinden waarin we de lichtkap kunnen uitvoeren. Donker eik, licht eik, zwart, wit en grijs.

Pvc lichtkap op maat kleuren

© 2020 - 2024 aquariumbenodigdheden | sitemap | rss