Aquariums

er zijn oneindig veel aquariummodellen verkrijgbaar, wij hebben geprobeerd hierin een selectie te maken. is uw oog op een ander merk/ model gevallen?, vraag ons ernaar. Veelal kunnen wij ook deze aan u leveren.

!

Aan het begin van de prachtige aquarium hobby, is het kiezen van de juiste aquarium. Dit wordt vaak bepaald door vele factoren. Sommige van deze zijn: welke dieren en planten wil ik zorgen? Ik Hoeveel ruimte in mijn appartement voor het aquarium? Welk budget ik beschikbaar heb?

Het juiste aquarium kiezen

Wat voor soorten wil ik houden? Dit is het meest fundamentele vraag bij het starten van een nieuw aquarium.

 

Voor beginners is waarschijnlijk de gemeenschap aquarium met zoetwatervis is de beste keuze. De meest voorkomende vissoorten, zoals tetra (.z. B. Neontetra) en levendbarende guppies (bijv Guppy, Platy, Molly), maanvissen en diverse andere siervissen zijn goed te houden zonder uitgebreide kennis. Natuurlijk, heel wat dingen te overwegen, maar deze vissen zijn niet zo gevoelig en makkelijker te onderhouden.

Iets meer kennis is gewenst als het is het gaat om specifieke vissoorten zoals Discus, Cichliden, regenboog vissen, killifish of andere specialisten. Voor dat onderhoud moeten we ons meer verdiepen in deze vissen, hetzij middels de juiste boeken, andere media, zoals internet fora waar collega-hobbyisten of de aquariumwinkel. Deze vissen hebben een hogere eisen op het water parameters en voeder.

Voor mensen die graag een zee/ zoutwater aquarium willen beginnen. 

Dit is een hele andere wereld, met koralen, ongewervelden en koraalvissen. Toch moet dit doel beschikbaar zijn reeds uitgebreide aquaristiek kennis. Want als een aquarium is al uitdaagt om aquarianen. Of het nu. In de installatie, verzorging en onderhoud van de juiste technologie en de verzorging van dieren

Laten bouwen of fabrieksaquarium

Is deze vraag eenmaal geregeld we moeten overwegen als u meer de hobbyist of een plug and play type bent. In het eerste geval is het raadzaam om aquarium zelf creëren vanuit aquariumkast, volglas aquarium en aquarium verlichting. 
Wellicht is het aantrekkelijker om iets eenvoudiger met een aquarium complete set van Juwel, Eheim Aquatlantis te kiezen. Dus een zogenaamde aquarium combinatie typisch kast, aquarium en deksel. Veel fabrikanten hebben nu ook een totale technologie zoals filter, pomp en verwarming incl. Classic onder aquarium zou bijvoorbeeld de parel Rio 180 met 180 liter. Iets ongewoons ziet hier het juweel Vision 260 met de gebogen voorruit. En voor de hoek van de kamer te passen is de parel Trigon, die in de vorm een kwart cirkel beschrijft. 
We zouden niet adviseren dergelijke tanks te worden gebruikt als zoutwater aquarium, omdat het met zout water ongewenste verstoringen die worden veroorzaakt door de gebogen plaat kan veroorzaken. Dat ziet er dan gewoon niet meer mooi.

Natuurlijk is er ook een zoutwater aquarium volledig uitgerust met alle technologie te kopen. Nu bijzonder de keuze van het juiste product ofwel de prestaties en de accommodatie in het zwembad te slaan. Want soms kan het behoorlijk moeilijk zijn alle technologie voor een zeewater aquarium tegemoet ruimte.

Met de grootte van het aquarium, zijn er van 10 liter tot 1000 liter zo ongeveer alles wat je maar kan wensen voor de aquariaan.

Beginners beginnen vaak met een aquarium kit van 60 liter tot 125 liter incl. een bevestigd in het aquarium filter. En men kan sommige soorten vissen en planten mooi onderhouden en het is duidelijk. Een regel is: Hoe meer volume het aquarium heeft hoe makkelijker het is om te handhaven, omdat het meerdere keren een fout of een probleem vergeeft. Als bijvoorbeeld keer veranderd vis ongemerkt of plant sterft dan resulteert in 400 liter aquarium natuurlijk niet zo hoge concentraties verontreinigen zoals in een 40 liter aquarium.

Toch zijn er kleine aquaria in trend en die van de zogenaamde Aquascapen.Hier is een kleine  nano aquarium (bv Dennerle Nano Cube) naar een groot kunstwerk. De belangrijkste focus hier is meer in de styling als in de zorg van vis. Meest echter krabben en garnalen in dit aquarium, die anders alleen de neiging in een zoutwater aquarium gehouden. 
Maar nogmaals, wat er in zoet water, is er ook in zeewater. Hier is echter al de focus meer op de zorg voor kleine koralen en ongewervelden en kleine rifvissen. Vaak, als een nano zeewater aquarium goedkoop zijn uitgerust met takken van koraal op de voorraad van collega hobbyisten.

Aquaria zijn niet alleen vis de vis als

Maar tanks zijn natuurlijk niet alleen een habitat voor vissen en planten, maar ook harmonieus passen in de woonkamer en uitgegroeid tot een decoratieve uitstraling. Waar voorheen waren de kasten en omvat de meeste eenvoudige zwarte vandaag zijn er veel moderne houten decors zoals wit, weinig, walnoot en vele anderen.U kunt u keuze verfijnen door boven aan deze pagina het gewenste aquarium naar grootte te filteren wat de mogelijkheden in uw segment verduidelijkt.

Rechthoekige aquarium (bijv Juwel Rio 125, 180, 300, 400 aquariums). Dice / Cube aquariums als Eheim subacube 200, Juwel Lido 120 Aquarium met gebogen voorste als Juwel Vision 260, 450 of een hoekaquarium Juwel Trigon 190, 350. Zogenaamde panoramisch zwembad met afgeschuinde hoeken vinden tegenwoordig nauwelijks gebruikt.

Aangezien de kosten van elektriciteit zijn tegenwoordig niet meer zo laag is, moet u ook aandacht besteden aan het stroomverbruik. Hier, natuurlijk, vereist een Rio 180 minder stroom dan een Rio 400. Inmiddels zijn er ook helemaal aquaria met energiebesparende LED-verlichting. Ook wordt er aandacht besteed aan het energieverbruik van de (geïntegreerde) filter pomp, deze draait 24 uur per dag. Hoogwaardige fabrikanten komen hier met een paar watt, terwijl goedkope items vaak zijn uitgerust met de juiste kleine stroomvreters.

Veel plezier bij het kiezen van de juiste producten in onze winkel.